Tuomioistuinviraston ylijohtajaksi haki 9 henkilöä

Tuomioistuinviraston ylijohtajan virkaa haki määräaikaan mennessä 9 henkilöä. Virka täytetään viiden vuoden määräajaksi 1.1.2025 alkaen.

Tuomioistuinviraston ylijohtajan viran hakuaika päättyi tänään 17. kesäkuuta. Ylijohtajan nimittää Tuomioistuinviraston johtokunta.

Määräaikaan mennessä hakemuksensa jättivät seuraavat henkilöt:

Juhola Katariina
Kivari Tuula
Kolehmainen Jouni
Kujansuu Ville-Petteri
Kukkonen-Suvivuo Tiina
Kumpula Pasi
Kuokkanen Jan
Nummela Arto
Virrankoski Paula

Valittava henkilö tulee olemaan vuonna 2020 perustetun Tuomioistuinviraston historian toinen ylijohtaja. Ylijohtaja johtaa Tuomioistuinviraston toimintaa ja vastaa sille asetettujen tulostavoitteiden saavuttamisesta. Ylijohtaja ratkaisee asiat, joita ei säädetä tai työjärjestyksessä määrätä johtokunnan tai muun virkamiehen ratkaistaviksi. Tuomioistuinviraston ylin päättävä toimielin on johtokunta, jonka esittelijänä ylijohtaja toimii.

Tuomioistuinviraston tehtävänä on huolehtia koko tuomioistuinlaitoksen keskushallintotehtävistä. Tuomioistuinvirasto toimii oikeusministeriön hallinnonalalla, mutta on itsenäinen virasto. Virastossa työskentelee yhteensä noin 60 eri alojen asiantuntijaa hallinto-, talous- ja kehitystehtävissä. Virasto sijaitsee Vantaalla.

Lisätietoja:
Johtokunnan puheenjohtaja, oikeusneuvos Mika Ilveskero, p. 029 564 0122, [email protected]
Erityisasiantuntija Pirjo Huhta, p. 029 565 0512, [email protected]

Julkaistu 17.6.2024